четвер, 27 листопада 2014 р.

Учням гр.31КП

Сировина і матеріали
Шановні учні!На попередньому уроці ми вивчили тему"Види пшеничного борошна".На слідуючий урок вивчить та законспектуйте тему"Види житьнього борошна"
Житнє борошно виробляється за схемою оббивного, обдирного або сортового помолу. За хімічним складом воно близьке до відповідного сорту пшеничного борошна, але в ньому немає білків, здатних утворювати клейковину. Внаслідок цього тісто з житнього борошна позбавлене ластичності.
Із зерна жита виробляють сіяне,обридне і обойне борошно.
 Сіяне борошно формується в основному з ендосперму зерна жита.Масова частка оболонок у нього складає 2-3%. Колір борошн-білий з легким сіруватим відтінком.Розмір частинок- до 200 мкм.Вихід борошна при односортовому помелі-63%.
 Обдирне борошно складається з ендосперму і 12-15% периферійних частинок.Воно крупніше, ніж сіяне, дещо темніще; вихід при односортовому помелі-87%.
 Обойне борошно виробляють при обойному односортовому помелі.Подрібнюють всі частинки зерна.Борошно крупне,сірого кольору, з масовою часткою оболонок 20-25%;вихід-95%.

2 коментарі:

  1. Продолжительность тепловой обработки некоторых продуктов
    Продукты Вид обработки Продолжительность обработки, мин
    Яловиччина
    целым куском (1-1,5 кг) Варки 150-180
    мелкие кусочки (гуляш) Тушения 60-90
    котлеты отбивные Жарки 10-15
    изделия из котлетной массы Жарки 8-10
    Свинина:
    целым куском (1-1,5 кг) Варки 90-120
    целым куском (1-1,5 кг) Жарки 60-70
    котлеты отбивные Жарки 12-15
    Телятина:
    целым куском (1-1,5 кг) Варки 60-90
    котлеты отбивные Жарки 8-10
    Субпродукты:
    печень Жарки 10-15
    язык Варки 120-180
    мозг Жарки 15-20
    Птица:
    куры молодежи Варки 50-60
    старые куры Варки 180-240
    гуси Варки 60-120
    утки Варки 60-90
    индюки Варки 60-90
    куры молодежи Жарки 20-30
    старые куры Жарки 40-60
    гуси Жарки 60-90
    утки Жарки 45-60
    Рыба Жарки 15-20
    Картофель и овощи:
    картофель почищена целая Варки 30
    картофель почищена изрезана Варки 20
    картофель почищена изрезана Жарки 15-20
    свекла целый Варки 90
    нарезанные овощи Варки 20-30
    овощи сушеные Варки 30
    лук Жарки 10-12
    фасоль Варки 90-120
    горо Варки 60-90
    грибы сушеные Варки 90-120
    Крупа:
    манна Варки 30
    гречневая Варки 30
    перловая Варки 90-120
    пшено Варки 60
    рис Варки 20
    Изделия из теста:
    вермишель Варки 15-20
    лапша Варки 20-25
    макароны Варки 25-30
    галушки Варки 5-10
    Слоеное тесто Выпекания 20-25
    Бисквитное тесто Выпекания 25-30
    Песочное тесто Выпекания 20-25
    Ето нам надо ?

    ВідповістиВидалити