Плити електричні
Вивчить будову, принцип дії та правила експлуатації.
Вивчить будову, принцип дії та правила експлуатації.
Електроплити є універсальним тепловим обладнанням, використовуються у кондитерських та гарячих цехах підприємств харчування. Плита ПЕСМ – 4Ш є секційно – модульованою.
Будова
1- регулювальний гвинт
2- упор
3- конфорки
4- болт заземлення
5перемикачі 6-піддон
7- верхні тени шафи
8- вентиляційний патрубок
9- дверцята
10- теплоізоляційний шар
11- нижні тени шафи
12- ніжки
Принцип роботи
Нагрівання конфорок здійснюється за допомогою теплових нагрівальних елементів (тенів), що вмонтовані у них. Електрострум підводиться до тенів через електрокомутаційну проводку. Духова шафа обігрівається трьома верхніми і трьома нижніми тенами, які закриті подовим листом. Ступінь нагрівання кожної конфорки і духової шафи регулюється відповідними перемикачами.
Правила експлуатації
· Перевіряють надійність і справність заземлення, присутність гумових килимків, санітарний стан плити.
· Перевіряють стан конфорок.
· Перевіряють справність перемикачів, сигнальних ламп, які повинні світитися при вмиканні відповідної конфорки.
· Вмикають загальний пусковий пристрій а потім за допомогою перемикачів необхідну кількість конфорок.
· Спочатку встановлюють максимальний нагрів, а потім перемикають на середній.
· Плита ПЕСМ – 4Ш розігрівається до повної потужності протягом години.
· Заборонено залишати незавантажені конфорки у режимі сильного нагріву.
· Наплитний посуд повинен бути невисоким, з широким потовщеним дном.
· Наплитний посуд заповнюють не більше, ніж на 80%.
· Забороняється залишати увімкнену плиту без нагляду.
· Після роботи плиту охолоджують, конфорки чистять сухим способом, інші поверхні протирають вологою тканиною, піддон миють з миючим засобом і просушують.
Цимбалист Д +
ВідповістиВидалити+
ВідповістиВидалитиГостищева Анастасия +
ВідповістиВидалити