пʼятниця, 2 березня 2018 р.

Учням гр.34КП "УПХ"

                                       Плити електричні
Вивчить будову, принцип дії та правила експлуатації.
Електроплити є універсальним тепловим обладнанням, використовуються у кондитерських та гарячих цехах підприємств харчування. Плита ПЕСМ – 4Ш є секційно – модульованою.
Будова

1- регулювальний гвинт
2- упор
3- конфорки
4- болт заземлення
5перемикачі                                                                                                                            6-піддон                                     
7- верхні тени шафи                 
8- вентиляційний патрубок
9- дверцята
10- теплоізоляційний шар
11- нижні тени шафи
12- ніжки
Принцип роботи
Нагрівання конфорок здійснюється за допомогою теплових нагрівальних елементів (тенів), що вмонтовані у них. Електрострум підводиться до тенів через електрокомутаційну проводку. Духова шафа обігрівається трьома верхніми і трьома нижніми тенами, які закриті подовим листом. Ступінь нагрівання кожної конфорки і духової шафи регулюється  відповідними перемикачами.

Правила експлуатації
·       Перевіряють надійність і справність заземлення, присутність гумових килимків, санітарний стан плити.
·       Перевіряють стан конфорок.
·       Перевіряють справність перемикачів, сигнальних ламп, які повинні світитися при вмиканні відповідної конфорки.
·       Вмикають загальний пусковий пристрій а потім за допомогою перемикачів необхідну кількість конфорок.
·       Спочатку встановлюють максимальний нагрів, а потім перемикають на середній.
·       Плита ПЕСМ – 4Ш розігрівається до повної потужності протягом години.
·       Заборонено залишати незавантажені конфорки у режимі сильного нагріву.
·       Наплитний посуд повинен бути невисоким, з широким потовщеним дном.
·       Наплитний посуд заповнюють не більше, ніж на 80%.
·       Забороняється залишати увімкнену плиту без нагляду.
·       Після роботи плиту охолоджують, конфорки чистять сухим способом, інші поверхні протирають вологою тканиною, піддон миють з миючим засобом і просушують.

3 коментарі: