пʼятницю, 6 лютого 2015 р.

Гр.29КП Устаткування

Принцип роботи пароводяної нагрівальної трубки
Для обігріву хлібопекарських печей в якості теплоносія використовують водяний пар, який отримують при нагріванні води. Спочатку випаровування відбувається тільки з поверхні води. Температура пара не змінюється в процесі кипіння і дорівнює температурі кипіння води. Якщо пар охолодити, то він знову переходить в рідину. У процесі конденсації температура пара також залишається постійною.
Пар, що утворюється при кипінні води, має таку ж температуру, як і кипляча вода, називається насиченим паром. Для перетворення 1 кг води t 0°С в пар її необхідно нагріти до 100 ° С. Водяна пара отримала широке поширення в якості теплоносія. В х/п печах застосовуються пароводяні нагрівальні трубки. Вони заповнені на третину дистильованої водою. Трубку, яка заварена з обох сторін, встановлюють так, щоб один її кінець знаходився в топці, а інший - в пекарній камері. Кінець трубки, вміщеній в топці, нагрівається.

Вода, що заповнює трубку, перетворюється в пар. Так як трубка герметично закрита з обох боків, то тиск пари в ній буде підвищуватися в міру нагрівання трубки. З підвищенням тиску в трубці підвищується температура кипіння води в ній .Так як другий кінець трубки знаходиться в пекарній камері, то він віддає тепло. При цьому пар в трубці конденсується і випаровується. Таким чином, в трубці відбувається безперервний рух води і пари.

4 коментарі: