четвер, 14 травня 2015 р.

Учням гр.30КП Сировина і матеріали

Терміни і умови зберігання сировини

Зберігання сировиниЯкість сировини значною мірою залежить від умов її зберіганні, а також від дотримання термінів зберігання. Для організації технологічного процесу важливо забезпечити необхідний запас сировини.
Умови та терміни зберігання сировини
Встановлені умови і терміни зберігання сировини, а також норми запасу наведені в табл. 
СировинаСпосіб зберіганняУмови зберіганняТермін зберігання,міс.Запас, діб
температура  °Свідносна вологість, %, не вище
БорошноВ мішках на піддонах в 8 рядів у висоту12—1575—853—47

Безтарним способом у силосах.8-1260—6515—7
СільВ мішках або насипом<75315
СільУ вигляді насиченого розчину в резервуарах.
75315
Дріжджі пресованіВ ящиках на піддонах0-47512 діб3
Дріжджове молоко В резервуарах з мішалкою і охолодженням або в холодильнику2—15752 доби2
Дріжджі сушені: вищого сортуВ герметичній тарі< 157512 діб15
першого сорту
< 15755.діб15
Цукор-пісокВ мішках на піддонах у 8 рядів.<40<70
15

В металевих бункерах20—2255—6015

У вигляді цукрово-сольово­го розчину з масовою част­кою СР 50—70 % у резер­вуарах з обігрівом4075315
Рідкий цукорУ резервуарах з обігрівом4075315
МаргаринУ ящиках або бочках на піддонах0—4<8025
4—10<801,55
10—15<8015
Рідкий маргарин В резервуарах з обігрівом при періодичному розмішуванні.10-25752 доби2
Масло коров’яче В ящиках або бочкахВ ящиках або бочках<6<8010 діб5
Жир рідкий для  хлібопекарської промисловості В ємкостях з обігрівом при періодичному розмішуванні.15—208010 діб5
Рослинні оліїВ бочках або закритих цистернах4-680-851,515
КрохмальВ мішках на піддонах<157015
ПатокаВ щільно закритих боч­ках або цистернах8-1270
15
Коров'яче молокоВ бідонах у приміщенні, що добре вентилюється.107524 год1
Молоко згущене 3 цукром і без ньогоВ герметичній тарі В дерев'яних клепаних бочках

1215
В дерев'яних клепаних бочках0-40<75815
Молоко сухе жирне і знежирене В фанерно-штампованих бочках8—1070_15
Молочна сироватка  В резервуарах з охолодженням6—1075Здоби3
Згущена молочна сироваткаУ флягах або ємкостях з мішалкою0—1075615
Суха молочна сироваткаВ мішках або бочках<20<80615
Маслянка сухаТе саме8—1070615
ЯйцяВ ящиках в холодильній-1 до +285—8815

камері-1 до-285—8865
МеланжВ жерстяних коробкахпри-1280—8585

або банкахпри-1880—85155
Яєчний порошокВ фанерних барабанах, бочках, герметичних банках<2065—756
<260—7024
СолодУ мішках на піддонах або безтарним способом в силосах< 1870210
Висівки, пшеничні зародкиУ мішках на піддонах або безтарним способом в силосах< 10<7015
МедВ дерев'яних бочках, банках5—107515
ПовидлоВ бочках, банках, ящиках10—1575—8065
Виноград сушений У мішках або ящиках5—20<701215
ПрянощіВ щільно закритих ящиках на піддонах<20<751215
ВанілінВ жерстяних герметичних коробках<25<801215
Порошки плодові і овочевіВ герметично закритій тарі20—25751215
Пюре плодове і ягідне стерилізованеВ бочках і скляній тарі<257595
Харчові кислоти:   лимонна,  молочнаВ дерев'яних бочках, ящиках або в паперовій тарі, що має 2 шари прокладки<2075125
Хімічні розпушувачі: гідрокарбонат натрію, карбонат амоніюВ мішках або барабанах ізольовано від нагрівальних приладів і прямих сонячних променів<30701015
<3070615

Немає коментарів:

Дописати коментар