суботу, 20 квітня 2019 р.

За тиждень – Великдень.
За тиждень – Великдень.І вже сьогодні кожна господиня подумки планує, як краще зустріти цей день, що приготувати до святкового столу і щоб паска вдалася. Впевнені, у наших учнів, що навчаються за професією «Пекар», труднощів з цим не буде, бо на уроках теоретичної підготовки та виробничого навчання викладачі та майстри розкривають секрети приготування страв та виробів з тіста. Свої вміння учні показують на конкурсах фахової майстерності «Кращий за професією» Цей конкурс у нас в училищі проводиться щороку.
Хлібобулочні вироби, що випікаються в нашій пекарні, знають і люблять михайлівчани.Не секрет, що наші паски – одні з найкращих.Таємниці їх приготування ми,звісно,розкривати не будемо, а запропонуємо Вам опробуваний на лабораторно – практичних заняттях рецепт паски.
Інгрідієнти: молоко – 500 мл, дріжджі – 50 г, борошно – 1,3 кг, яйце – 6 шт, вершкове масло – 200 г, цукор – 250 г, родзинки – 300 г, ванільний цукор.
Молоко підігріти і розчинити в ньому дріжджі.Додати 500 г борошна і поставити опару в тепле місце на 30 хв.Білки відокремити від жовтків.Жовтки розтерти з цукром,білки взбити.В готову опару додати жовтки та розтоплене вершкове масло,перемішати і додати взбиті білки, борошно і замісити тісто.Залишити його в теплому місці на 50 хв.Потім додати родзинки і знову залишити в теплому місці на 20 хв.Готове тісто розкласти у змащені форми, дати паскам підійти і випікати при t 180 – 190°С до готовності. Коли паски святкові будуть готові, їх зверху змащують взбитими білками з цукром і посипають різнобарвним пшоном або спеціальним посипанням.
   Смачного!!!
Бажаємо Вам вдалої випічки.
     
Кафедра «Кухар.Пекар»

Немає коментарів:

Дописати коментар