Характеристика печей за способом нагрівання пекарної камери.
Розрізняють:
- жарові, в яких теплота, необхідна для випікання, передається від стінок пекарної камери. В таких печах перед випіканням хліба в порожній пекарній камері згорає паливо, потім відбувається завантаження тістових заготовок та випікання. Ці печі є застарілими печами періодичної дії;
- канальні, в яких теплота, в пекарну камеру передається від продуктів згорання через стінки каналів. Вони найбільш поширені на хлібозаводах;
- печі з пароводяним обігрівом, в яких передача теплоти в пекарну камеру здійснюється за допомогою пароводяних нагрівальних трубок;
- печі з паровим обігрівом пекарної камери за допомогою вироблюваного в котлі пара високого тиску;
- печі з комбінованим обігрівом пекарної камери за допомогою пароводяних нагрівальних трубок та каналів;
- газові печі, в яких газ зжигається в пекарній камері. В наш час ці печі майже не використувуються;
- електричні, в яких обігрів пекарної камери здійснюється за допомогою електричного випромінювання.
Гостищева Анастасия +
ВідповістиВидалитиБудовская Клава +
ВідповістиВидалити+++
ВідповістиВидалити+
ВідповістиВидалити