Принцип роботи пароводяної нагрівальної трубки
Для обігріву хлібопекарських печей в якості теплоносія
використовують водяний пар, який отримують при нагріванні води. Спочатку випаровування відбувається тільки з поверхні води. Температура
пара не змінюється в процесі кипіння і дорівнює температурі кипіння води. Якщо
пар охолодити, то він знову переходить в рідину. У процесі конденсації
температура пара також залишається постійною.
Пар, що утворюється при кипінні
води, має таку ж температуру, як і кипляча вода, називається насиченим паром. Для
перетворення 1 кг води t 0°С в пар її
необхідно нагріти до 100 ° С. Водяна пара отримала широке поширення в якості
теплоносія. В х/п печах застосовуються пароводяні нагрівальні трубки. Вони
заповнені на третину дистильованої водою. Трубку, яка заварена з обох сторін,
встановлюють так, щоб один її кінець знаходився в топці, а інший - в пекарній
камері. Кінець трубки, вміщеній в топці, нагрівається.
Вода, що заповнює трубку, перетворюється в пар. Так як трубка герметично закрита з обох боків, то тиск пари
в ній буде підвищуватися в міру нагрівання трубки. З підвищенням тиску в трубці
підвищується температура кипіння води в ній .Так як другий кінець трубки
знаходиться в пекарній камері, то він віддає тепло. При цьому пар в трубці
конденсується і випаровується. Таким чином, в трубці відбувається безперервний
рух води і пари.
Виконано.
ВідповістиВидалити=)
ВідповістиВидалитиАвтор видалив цей коментар.
ВідповістиВидалитиВиконано
Видалити