пʼятниця, 30 січня 2015 р.

Гр.29КП ТХПВ

Режим,випікання здобних виробів
Здобні вироби випікають в основному на листах,щоб зопобігти деформації
Перед випіканням (іноді після нього) тістові заготовки оздоблюють маком,цукровою пудрою чи оздоблювальними напівфабрикатами,такими як яєчна суміш,помадка,крем,кришиво тощо.
      Яєчну суміш акуратно наносять на поверхню щіточкою,слідкують,аби вона не потрапила на лист,щоб запобігти нагару.Змазування яйцями стимулює утворення блискучої скоринки.Перед посипкою маком заготовки змочують водою. Тістові заготовки,змазанні яєчною сумішшю ,випікають,випікають у незволоженій камері, тому що пара зменшує блиск від змащування яйцями.Дозволяється виготовляти здобні вироби без змащення яєчною сумішшю. Тоді їх випікають у зволоженній пекарній камері. Здобні вироби масою  0,1 кг випікають 14-16 хв при температурі 200-220°С. Випеченні здобні вироби укладають на нижню  скоринку в один ряд на лотоки,вистелені чистим пакувальним папером. Деякі вироби після укладання в лотоки посипають цукровою пудрою через ситечко, деякі покривають помадкою за допомогою щіточки.
     Помадку перед застосування підігрівають до температури 50 - 60°С і наносять на теплі вироби.

3 коментарі: