Раціональний режим випікання різних видів борошняно - кондитерських виробів
Режим випікання кожного виду виробів має свої особливості.На нього впливають:
- структурно - механічні властивості тіста;
- склад рецептури;
- хлібопекарські властивості борошна;
- вид виробу.
Температуру в пекарній камері регулюють,змінюючи температурний режим.Листкові вироби випікають при вищій температурі ніж інші види (260-270°С),щоб запобігти витіканню жиру.
Тривалість випікання кожного виду виробів установлюється на підприємстві залежно від конструкції печі.
Випічка кондитерських виробів. Після оброблення, формування і вистоювання вироби піддаються тепловій обробці - випічці. Для випічки використовують жарові шафи різної продуктивності: ШЖЭСМ-25, ШПЭСМ-2, ШЖЭ-0,51, ШЖЭ-0,85. Підбір шаф залежить від потужності цеху. На дільниці випікання виробів встановлюють жарові шафи; стелажі та столи виробничі, на яких укладають листи з виробами для змазування їх льєзоном або маслом. Випікають вироби у відповідності з графіком, в якому визначена послідовність випічки виробів з різних видів тіста в залежності від термінів виготовлення і температури режиму випічки .
Найменування вироби | Температурний режим, °C | Тривалість вьшечкн, хв | Час випічки (від-до), год |
Вироби з пісочного тіста | 240-260 | 13-15 | 8-9 |
Вироби з заварного тесга | 250-260 | 25-30 | 8-10 |
Мигдальні тістечка | 150-160 | 5-7 | 9-J3 |
Повітряні тістечка | 110-120 | 20-30 | 9-12 |
Листкове тісто для тортів | 250-260 | 25-30 | 12-16 |
Булочні вироби | 230-250 | 10-12 | 13-17 |
Бісквітне тісто для тортів | 200-220 | 25-30 | 11-17 |
Тісто для тістечок і тортів випікається в листах і формах на аркушах. Кондитерський лист може бути з одним, двома або трьома бортами, щоб можна було легко зрушувати з нього напівфабрикат після випічки. Вироби з дріжджового тіста після остигання поміщають в кондитерські лотки, вистелені папером. У кондитерські лотки укладають від 50 до 100 виробів в залежності від виду.
Завдання виконано.
ВідповістиВидалитиЗадание сделано
ВідповістиВидалитиВиконала
ВідповістиВидалитиВиконано
ВідповістиВидалити