Предмет"Технологія приготування їжі"
Шановні учні!Завдання Вам на 6 грудня.
Тема"Будова та хімічний склад зерна злакових".
Замалюйте в зошиті зерно пшениці і його будову.Вивчить хімічний склад зерна і напишіть свої коментарі.
Хімічний склад зерна:
вуглеводи - 60%(крохмаль,цукор,клітковина)
білки - 12,5%
жири - 2,1%
мінеральні речовини - 1,7%
вітаміни
ферменти.
Хімічний склад залежить від:
-сорта
-умов вирощування
-умов збору врожаю
-режиму і строків зберігання.
Будова зерна пшениці
Оболонка складає 5% від маси зерна і поділяється на плодову та насіннєву.Вона захищає зерно від шкідливого зовнішного впливу.
Алейроновий шар складає 5 - 7% .Він заповнений:
білком - алейроном
мінеральними речовинами
цукрами
жирами
вітамінами.
Ендосперм - найбільш поживна частина зерна(78 - 84% від маси).Залежно від щільності ендосперму зерно буває:
скловидним
напівскловидним
борошнистим.
Зародок складає 7 - 9% від маси зерна.Містить білки,жири,цукри,мін.речовини,вітаміни,ферменти.
До відповіді на уроці готовий, конспект законспектував
ВідповістиВидалитиЗаконспектувала,дякую за чудовий матеріал.
ВідповістиВидалитиспасибо зделала все необходимое .
ВідповістиВидалитиЗаконспектувала .
ВідповістиВидалитиЗамалювала , вивчила і законспектувала. Дякую.
ВідповістиВидалитиЗамалював!Вивчив та законспектував)Дякую,за цікаву інформацію!
ВідповістиВидалитивсе записала) дякую!
ВідповістиВидалитиЗаконспектувала,дякую
ВідповістиВидалитиЗаконспектувала, замалювала, дякую!
ВідповістиВидалитиЗаконспектувала,та замалювала!
ВідповістиВидалити