Тістомісильні машини
Машини тістомісильні ТММ-1, ТММ-1М як і машини марки "Стандарт" призначені для приготування однорідної маси з ряду компонентів (води, муки, дріжджів, цукру, солі, масла і ін.), а також для додання їй певних механічних властивостей. Конструкції цих машин аналогічні, але відрізняються механізмом приєднання діжі. Машина ТММ-1М cерійно виробляється на виробничих потужностях відкритого акціонерного товариства "Сміламаш" у м. Сміла (Україна). Тістомісильна машина ТММ-1М комплектується трьома підкатними діжами місткістю 140 л кожна та має робочий орган - місильний важіль з лопаттю. Підкатна діжа під час роботи обертається в горизонтальній площині, а місильний важіль з лопаттю, похилою до осі обертання діжі, здійснює усередині неї криволінійний рух, завдяки чому про виходить повне перемішування продукту. Машина тістомісильна ТММ-1М складається з фундаментної плити, електродвигуна, редуктора механізму тістомісилки, приводу місильного важеля, місильного важеля, редуктора і приводу діжі, станини, огорожі і підкатної діжі.
До початку роботи піднімаються захиcні щитки і місильний важіль переводиться у верхнє положення. Натиснувши на педаль ногою, діжа укочується на плиту. Для того, щоб квадратний виступ валу діжі увійшов до гнізда приводного днища, діжа уручну повертається до упору. Потім опускаються щитки, і машина включається для випробування на холостому ходу.
Після цього проводиться завантаження діжі необхідними компонентами. При цьому для замісу крутого тіста діжа завантажується не більше ніж на 50% від місткості, оскільки чим крутіше тісто, тим велике навантаження доводиться на місильний важіль і електродвигун.
Якщо до складу тіста входять жири, цукор, яйця, то спочатку вони з'єднуються з рідиною (водою, молоком), а потім додається мука. Після цього включається машина і проводиться заміс тіста.
Після закінчення замісу машина вимикається в той момент, коли місильний важіль знаходиться у верхньому положенні. З важеля зчищається тісто, і, натиснувши на педаль, діжа скачується з плити.
Після роботи діжа і місильний важіль з лопаттю ретельно промиваються гарячою водою і досуха витираються, а станина очищається щіткою від борошняного пилу і протирається вологою тканиною.
В процесі експлуатації підшипники кривошипа, місильного важеля і хвостовика вилки один раз в тиждень змащуються солідолом за допомогою кулькових масельничок. Колеса і вертлюги візків перед роботою змащуються машинним маслом.
Після цього проводиться завантаження діжі необхідними компонентами. При цьому для замісу крутого тіста діжа завантажується не більше ніж на 50% від місткості, оскільки чим крутіше тісто, тим велике навантаження доводиться на місильний важіль і електродвигун.
Якщо до складу тіста входять жири, цукор, яйця, то спочатку вони з'єднуються з рідиною (водою, молоком), а потім додається мука. Після цього включається машина і проводиться заміс тіста.
Після закінчення замісу машина вимикається в той момент, коли місильний важіль знаходиться у верхньому положенні. З важеля зчищається тісто, і, натиснувши на педаль, діжа скачується з плити.
Після роботи діжа і місильний важіль з лопаттю ретельно промиваються гарячою водою і досуха витираються, а станина очищається щіткою від борошняного пилу і протирається вологою тканиною.
В процесі експлуатації підшипники кривошипа, місильного важеля і хвостовика вилки один раз в тиждень змащуються солідолом за допомогою кулькових масельничок. Колеса і вертлюги візків перед роботою змащуються машинним маслом.
Немає коментарів:
Дописати коментар